Het was hier gewoon fantastisch. We zijn met ons gat in de boter gevallen!

Dank je Ellen, voor dit paradijs op aarde.

Erik en Josefa


Lieve Ellen,

In de ruim 3 maanden die wij nu in Andalusië doorbrengen hebben wij al heel wat campings gezien. Campings waar we een klein plekje hadden, campings met luidruchtige families, geen mooie uitzichten en dan..........komen we hier. Wat een heerlijke verandering!!

In de 16 dagen dat we hier zijn voelen wij ons helemaal thuis, en is dat niet het belangrijkste?!

Op jouw berg, jouw paradijsje is het heerlijk toeven! Prachtige sterrenhemels, oranje beschenen bergtoppen door de ondergaande zon. Helemaal weg van alle drukte, maar lopend binnen een kwartiertje een lekker koel biertje halen op één van de gezellige terrasjes van Monda!

Wij trekken met pijn in ons hart weer verder, al wetende dat we, als het toch te druk wordt om ons heen, wij hier weer terug kunnen én zullen komen!

Heel veel succes en alle liefs van ons!!

John en Josine Kuijs.

PICT3387.JPG

Na een mega lange avontuurlijke bergomweg zijn we onder jouw telefonische begeleiding eindelijk op de finca aangekomen! (En wat was het eigenlijk dichtbij en makkelijk te bereiken). Eenmaal aangekomen waren we de woeste tocht zo vergeten, wat een uitzicht! En wat een prachtige omgeving om je tentje op te zetten. :-)

We hebben genoten van het uitzicht uit ons tentje, en van de heldere sterrenhemel(s). Dit is een niet bestaand meervoud maar duidt op meerdere avonden ;-) We hadden ons geen fijnere plek voor kunnen stellen.

Ellen Bedankt voor alles! Liefs Harrie en Sofie (tekening van een tentje op een berg)


Beste Ellen,

Op zoek naar een kleine camping aan de Costa del Sol kwamen we via Internet bij Finca Lagarto (hagedis) terecht. Op 10 januarie waren deze diertjes nog in volle winterslaap!

Wat een verademing na de grote campings aan de kust!!

Hier zijn de natuur, de stilte, de bloemen, de vogeltjes allesoverheersend!  's Nachts is de sterrenhemel adembenemend (oh nietig mens). Bij ons in Vlaanderen is dit schouwspel bijna verloren door de lichtpolutie. Beste Ellen, blijf je paradijsje koesteren want het is een kostbare schat! Na 12 dagen heerlijke rust vertrekken we met pijn in het hart terug naar de lawaaierige wereld!

Lieve Ellen,

Bijna 1 hele maand mocht ik hier bij je op de  'Boeddha berg" verblijven! Een heerlijke tijd die voorbij gevlogen is. Dankbaar ben ik voor je gastvrijheid en liefdevolle aandacht. Dank voor de mooie bergwandeling door een omgeving met bloeiende amandelbomen! "Waanzinnig", een woord van jou geleerd ( ik gebruik het nu veel). Niets was je teveel, heerlijk ontbijtje met thee en nu net een pompoensoepje. Zalig mmmmm. Wat ga ik de mooie luchten en de sterrenhemel missen.... 

De caravan was heerlijk, vooral het bed, het voelde als een warm nestje! Dank dat je me wegwijs hebt gemaakt, dat je me meenam naar Steps aerobics (poeh) en flamenco dansles, zelfs privé les van je gehad. Samen kijken naar uitzending gemist, Toren C enz. enz. enz. Ik hoop dat we elkaar nog veel en vaak gaan zien! 

Knuffel van Sophie XXX

               

PICT3388.JPG

Lieve Ellen.

Een heerlijk ruime en gezellige caravan op zo'n prachtige plek, in het niets maar toch vlakbij alles. Een plek waar onze 2-jarige Floor al op dag 1 zei dat ze ook van jou houdt. Iedere dag vroeg ze zich af of ze jou ook nog ging zien. Een heerlijke tijd met mooi weer en een hangmat. Floor die spontaan zindelijk werd en wij genietend van de bergen, dorpjes, natuur en elkaar. De Hysterische Costa del Sol is niets voor ons, deze plek des te meer. We zijn heerlijk bijgekomen van ons hectische bestaan en we zullen andere leuke mensen attenderen op dit fijne stekje onder de zon. We hopen dat je dit mooie landgoed steeds meer ziet veranderen in datgene dat je ermee voor ogen hebt en dat je daar veel mensen mee zult plezieren en inspireren, zoals je ook met ons hebt gedaan.

Hartelijke groeten, Ben, Anne & Floor.


Beste Ellen,

Wat bijzonder om op deze locatie te leven. Het is al bijna een kunstwerk op zich. Het prikkelt ook onze fantasie. Benieuwd waar het allemaal naar toe groeit. We zullen het zien als we weer een camper hebben en dit land doorkruisen. Dank voor je warme gastvrijheid, veel succes en tot ziens.

Tom en Margriet X


Beste Ellen,

Bedankt voor je gastvrijheid op je prima verzorgde minicamping tussen de drukte van de Costa del Sol en de rust van de bergen. Met bewondering voor je fraai aangelegde landgoedje!

Groeten van Myriam en Paul Brugman ( en Luna de hond)


Lieve Ellen,

Ik was op de finca voor de 5de of de 6de keer......ben de tel kwijt.

Steeds meer heb ik bij aankomst een gevoel van thuiskomen en van thuis-zijn als ik hier verblijf. Heerlijk, fijn, warm, genoeglijk is/was het ook deze keer. Steeds weer geniet ik van het licht, de zon, de wind, de rust, je gastvrijheid, de vriendschap, je prachtige landschapstuin, het uitzicht, de geluiden, "mijn" caravan, de nachtelijke hemel, het samen eten. Het verveelt me nooit om hier te zijn.

Integendeel is het fijn dat ik intussen een beetje de weg weet op al die weggetjes en paden. Da natuur is overweldigend mooi, zowel op de finca, als in de omgeving, als in Andalusië. Graag loop ik in de omgeving te struinen en altijd zijn er schatten op mijn pad in de vorm van beestjes, planten en stenen. Vorig jaar was het in deze tijd van het jaar een sport om in de bloemenzee zoveel mogelijk orchideeënsoorten te spotten. Ik vond 11 verschillende! Dit jaar was ik te laat, er waren er erg weinig. Er waren nu ook geen bijeneters die de ganse dag hun lach lieten horen en ook geen grote nachtpauwoog. Wel een mangoest die me 's nachts wakker maakte.

Elke vakantie is anders hier. soms werk ik me in het zweet om jou met een klus te helpen. Een andere keer ging ik dikwijls met de auto op stap om het natuurreservaat te ontdekken of de cultuur van Sevilla en Córdoba te snuiven. Ik kijk er al naar uit om in het najaar hier weer even thuis te komen.

Dank je wel voor je vriendschap en je hartelijkheid. Tot gauw.

Dikke zoen, Marianne


Lieve Ellen,

De eerste twee weken van mijn Spaanse "avontuur" begonnen op jouw Finca! Kon niet beter. De stilte, de ruimte, de sterren, de schoonheid van hoe je het hier vormgeeft en je hartelijkheid. Ik wens je heel veel fijne gasten die deze plek op waarde kunnen schatten en daarmee veel fijne mensen/contacten.

Wij zien elkaar heel gauw weer amiga!

Metta,

Sietske Yatso


Ellen, jouw Finca Lagarto staat meteen in onze camping toptien, en ik had nog niet eens de caravan aan de binnenkant gezien!

Rust en stilte.........sterren, krekels en maanlicht

....geurende kruiden en een superhangmat!

Dank voor deze fijne vakantie, in feite meer een keerpunt in mijn leven!

Veel liefs, Benny boudewijns.


Hoi Ellen,

Ik heb voluit genoten van mijn 10 daagse vakantie bij jou op en om Finca Lagarto in Monda.

Het was voor mij een uitdaging om weer eens “ouderwets” te gaan kamperen, met een klein tentje in de bagpack en huurauto vanaf vliegveld Malaga. Eigenlijk verliep alles soepel. De route naar Monda en de Finca had ik goed voorbereid en was dus ook goed te vinden.

Op de Finca had ik een heerlijke plek met prachtig uitzicht op de bergen en het natuurlandschap.
Alles wat nodig was er, WC / heerlijk warme douche, tafel + stoel, lekkere hangmat, stroom en WI-Fi en supermarkten in de buurt.

Nog bedankt voor de vriendelijk en behulpzame gastvrijheid en de heerlijke maaltijd op de ontvangstdag. Je bent een bijzonder mens die de kunst verstaat en deze ook kan laten spreken, dat merkte ik bij de klei workshop die je gaf. Ook ben ik onder de indruk van je schilderkunst (prachtig zacht).

Ik heb genoten van de geweldige wandelingen in prachtige natuur van de bergen, het eten van allerlei vruchten onderweg en het relaxen aan de dichtbije stranden.

Nu ben ik weer in NL met een trui aan, is wel even slikken als ik me bedenk dat in Andalusië de zomer nog lang niet voorbij is en het in de winter nog 20 graden wordt.

Veel succes op jouw mooie Finca en hopelijk tot snel.

Sinceramente,
Adri Geuze

Lieve ellen,

Warme, mooie vrouw die je bent, Wat hebben wij ons vanaf de eerste dag welkom gevoeld, Wat zeg ik, vóór de eerste dag, al aan de telefoon beloofde het een feestje te worden. Zo mooi hoe je ons de ruimte liet om zelf "aan te klooien" met de camper, om daarna mee te kijken en denken en ons op de mooieste plek van de finca te laten (be)landen. Wij hebben ontzettend genoten van alles wat deze plek deze plek maakt: groen, bergen, rust, ruimte, volgels, zon, olijfbomen, aloé vera en zelfs honden en een weg in de verre verte, het mag er allemaal zijn; de rust en serene energie is er niet minder om. Weet je waarom? Omdat jij er bent. Jij maakt deze plek uniek en prachtig tot wat het nu is. Blijf jezelf, het is je gegund nog vele mooie mensen te verwelkomen.

Met liefs, Sandra & NIcole