Omgeving en activiteiten

fotogalerij onder aan de pagina

Op loopafstand ligt het witte pittoreske dorpje Monda, een oeroud authentiek Spaans dorpje met meer dan 1100 jaar geschiedenis. Met het kasteel als middelpunt ligt het maar op 25 minuten rijden van de Mediterraanse kust en het mondaine Marbella met het pittoreske oude centrum, de prachtige promenade en de vele stranden.

Vooral de wandelaars kunnen hier hun hart ophalen.  

Door het intense contact met de natuur komt u tot rust in de monumentale omgeving van het naast de deur gelegen Biosferen reservaat 'Sierra de las Nieves', maar ook direct vanuit de finca zijn vele mooie wandelingen te maken. Houd u van afwisselende omgevingen, dan is het Natuurpark 'El Torcal' met zijn prachtige rots formaties van toegevoegde waarde, waarbij het zeer aan te raden is de mooie stad Antequera in een dagtripje aan te doen.

De omgeving is tevens zeer uitnodigend voor makkelijke, maar ook voor stoere mountainbike trips . Bovendien is het een paradiso voor de motorrijders.    (routes zijn beschikbaar)                          

Voor stedentrips is Málaga dichtbij, verder zijn Ronda, Granada, Sevilla en Jerez de la Frontera binnen 2 uur per auto te bereiken.

Finca Lagarto is een ideale uitvalsbasis voor, paardrijd-trips, jeep safari's, golfen, duik- en boottrips, (kite)surfen en mountainbiken.

Of een dagje naar de stuwmeren"Embalses de Guadalhorce" voor een supercombi. (35 min.) Het avontuur van de eens gevaarlijkste wandeling ter wereld 'El Caminito del Rey', nu gerenoveerd en veilig, om dan vervolgens te relaxen aan het meer,  Gezellig picknicken, huur een kano of een waterfiets en neem die verfrissende duik als beloning voor de getoonde moed.  De wandeling begint o.a. bij Restaurante el Kiosko gelegen aan de stuwmeren bij de dam. U dient wel voordien online kaartjes te bestellen. Ook leuk om op de terugweg even het dorpje Ardáles aan te doen.       

En waarom niet gewoon 'thuis' op de finca blijven? Laat u zelf eens verwennen met een heerlijke massage, of wat dacht u van een boetseermiddagje, pottenbakken, schilderen, of mozaïeken. Informeer even via ons reserverings formulier.

foto galerij: