Het was hier gewoon fantastisch. We zijn met ons gat in de boter gevallen!

Dank je Ellen, voor dit paradijs op aarde.

Erik en Josefa


Lieve Ellen,

In de ruim 3 maanden die wij nu in Andalusië doorbrengen hebben wij al heel wat campings gezien. Campings waar we een klein plekje hadden, campings met luidruchtige families, geen mooie uitzichten en dan..........komen we hier. Wat een heerlijke verandering!!

In de 16 dagen dat we hier zijn voelen wij ons helemaal thuis, en is dat niet het belangrijkste?!

Op jouw berg, jouw paradijsje is het heerlijk toeven! Prachtige sterrenhemels, oranje beschenen bergtoppen door de ondergaande zon. Helemaal weg van alle drukte, maar lopend binnen een kwartiertje een lekker koel biertje halen op één van de gezellige terrasjes van Monda!

Wij trekken met pijn in ons hart weer verder, al wetende dat we, als het toch te druk wordt om ons heen, wij hier weer terug kunnen én zullen komen!

Heel veel succes en alle liefs van ons!!

John en Josine Kuijs.

PICT3387.JPG

Na een mega lange avontuurlijke bergomweg zijn we onder jouw telefonische begeleiding eindelijk op de finca aangekomen! (En wat was het eigenlijk dichtbij en makkelijk te bereiken). Eenmaal aangekomen waren we de woeste tocht zo vergeten, wat een uitzicht! En wat een prachtige omgeving om je tentje op te zetten. :-)

We hebben genoten van het uitzicht uit ons tentje, en van de heldere sterrenhemel(s). Dit is een niet bestaand meervoud maar duidt op meerdere avonden ;-) We hadden ons geen fijnere plek voor kunnen stellen.

Ellen Bedankt voor alles! Liefs Harrie en Sofie (tekening van een tentje op een berg)


Beste Ellen,

Op zoek naar een kleine camping aan de Costa del Sol kwamen we via Internet bij Finca Lagarto (hagedis) terecht. Op 10 januarie waren deze diertjes nog in volle winterslaap!

Wat een verademing na de grote campings aan de kust!!

Hier zijn de natuur, de stilte, de bloemen, de vogeltjes allesoverheersend!  's Nachts is de sterrenhemel adembenemend (oh nietig mens). Bij ons in Vlaanderen is dit schouwspel bijna verloren door de lichtpolutie. Beste Ellen, blijf je paradijsje koesteren want het is een kostbare schat! Na 12 dagen heerlijke rust vertrekken we met pijn in het hart terug naar de lawaaierige wereld!

Lieve Ellen,

Bijna 1 hele maand mocht ik hier bij je op de  'Boeddha berg" verblijven! Een heerlijke tijd die voorbij gevlogen is. Dankbaar ben ik voor je gastvrijheid en liefdevolle aandacht. Dank voor de mooie bergwandeling door een omgeving met bloeiende amandelbomen! "Waanzinnig", een woord van jou geleerd ( ik gebruik het nu veel). Niets was je teveel, heerlijk ontbijtje met thee en nu net een pompoensoepje. Zalig mmmmm. Wat ga ik de mooie luchten en de sterrenhemel missen.... 

De caravan was heerlijk, vooral het bed, het voelde als een warm nestje! Dank dat je me wegwijs hebt gemaakt, dat je me meenam naar Steps aerobics (poeh) en flamenco dansles, zelfs privé les van je gehad. Samen kijken naar uitzending gemist, Toren C enz. enz. enz. Ik hoop dat we elkaar nog veel en vaak gaan zien! 

Knuffel van Sophie XXX

               

PICT3388.JPG

Lieve Ellen.

Een heerlijk ruime en gezellige caravan op zo'n prachtige plek, in het niets maar toch vlakbij alles. Een plek waar onze 2-jarige Floor al op dag 1 zei dat ze ook van jou houdt. Iedere dag vroeg ze zich af of ze jou ook nog ging zien. Een heerlijke tijd met mooi weer en een hangmat. Floor die spontaan zindelijk werd en wij genietend van de bergen, dorpjes, natuur en elkaar. De Hysterische Costa del Sol is niets voor ons, deze plek des te meer. We zijn heerlijk bijgekomen van ons hectische bestaan en we zullen andere leuke mensen attenderen op dit fijne stekje onder de zon. We hopen dat je dit mooie landgoed steeds meer ziet veranderen in datgene dat je ermee voor ogen hebt en dat je daar veel mensen mee zult plezieren en inspireren, zoals je ook met ons hebt gedaan.

Hartelijke groeten, Ben, Anne & Floor.


Beste Ellen,

Wat bijzonder om op deze locatie te leven. Het is al bijna een kunstwerk op zich. Het prikkelt ook onze fantasie. Benieuwd waar het allemaal naar toe groeit. We zullen het zien als we weer een camper hebben en dit land doorkruisen. Dank voor je warme gastvrijheid, veel succes en tot ziens.

Tom en Margriet X


Beste Ellen,

Bedankt voor je gastvrijheid op je prima verzorgde minicamping tussen de drukte van de Costa del Sol en de rust van de bergen. Met bewondering voor je fraai aangelegde landgoedje!

Groeten van Myriam en Paul Brugman ( en Luna de hond)


Lieve Ellen,

Ik was op de finca voor de 5de of de 6de keer......ben de tel kwijt.

Steeds meer heb ik bij aankomst een gevoel van thuiskomen en van thuis-zijn als ik hier verblijf. Heerlijk, fijn, warm, genoeglijk is/was het ook deze keer. Steeds weer geniet ik van het licht, de zon, de wind, de rust, je gastvrijheid, de vriendschap, je prachtige landschapstuin, het uitzicht, de geluiden, "mijn" caravan, de nachtelijke hemel, het samen eten. Het verveelt me nooit om hier te zijn.

Integendeel is het fijn dat ik intussen een beetje de weg weet op al die weggetjes en paden. De natuur is overweldigend mooi, zowel op de finca, als in de omgeving, als in Andalusië. Graag loop ik in de omgeving te struinen en altijd zijn er schatten op mijn pad in de vorm van beestjes, planten en stenen. Vorig jaar was het in deze tijd van het jaar een sport om in de bloemenzee zoveel mogelijk orchideeënsoorten te spotten. Ik vond 11 verschillende! Dit jaar was ik te laat, er waren er erg weinig. Er waren nu ook geen bijeneters die de ganse dag hun lach lieten horen en ook geen grote nachtpauwoog. Wel een mangoest die me 's nachts wakker maakte.

Elke vakantie is anders hier, soms werk ik me in het zweet om jou met een klus te helpen. Een andere keer ging ik dikwijls met de auto op stap om het natuurreservaat te ontdekken of de cultuur van Sevilla en Córdoba te snuiven. Ik kijk er al naar uit om in het najaar hier weer even thuis te komen.

Dank je wel voor je vriendschap en je hartelijkheid. Tot gauw.

Dikke zoen, Marianne


Lieve Ellen,

De eerste twee weken van mijn Spaanse "avontuur" begonnen op jouw Finca! Kon niet beter. De stilte, de ruimte, de sterren, de schoonheid van hoe je het hier vormgeeft en je hartelijkheid. Ik wens je heel veel fijne gasten die deze plek op waarde kunnen schatten en daarmee veel fijne mensen/contacten.

Wij zien elkaar heel gauw weer amiga!

Metta,

Sietske Yatso


Ellen, jouw Finca Lagarto staat meteen in onze camping toptien, en ik had nog niet eens de caravan aan de binnenkant gezien!

Rust en stilte.........sterren, krekels en maanlicht

....geurende kruiden en een superhangmat!

Dank voor deze fijne vakantie, in feite meer een keerpunt in mijn leven!

Veel liefs, Benny boudewijns.


Beste Ellen, Wat een heerlijk plekje is het hier!

10 weken is een lange periode waarbij je op dit plekje goed tot rust kunt komen. Bedankt dat wij hier mochten zijn.

Groetjes van Daphne & Jasper (stagiares)


Hoi Ellen,

Ik heb voluit genoten van mijn 10 daagse vakantie bij jou op en om Finca Lagarto in Monda.

Het was voor mij een uitdaging om weer eens “ouderwets” te gaan kamperen, met een klein tentje in de bagpack en huurauto vanaf vliegveld Malaga. Eigenlijk verliep alles soepel. De route naar Monda en de Finca had ik goed voorbereid en was dus ook goed te vinden.

Op de Finca had ik een heerlijke plek met prachtig uitzicht op de bergen en het natuurlandschap.
Alles wat nodig was er, WC / heerlijk warme douche, tafel + stoel, lekkere hangmat, stroom en WI-Fi en supermarkten in de buurt.

Nog bedankt voor de vriendelijk en behulpzame gastvrijheid en de heerlijke maaltijd op de ontvangstdag. Je bent een bijzonder mens die de kunst verstaat en deze ook kan laten spreken, dat merkte ik bij de klei workshop die je gaf. Ook ben ik onder de indruk van je schilderkunst (prachtig zacht).

Ik heb genoten van de geweldige wandelingen in prachtige natuur van de bergen, het eten van allerlei vruchten onderweg en het relaxen aan de dichtbije stranden.

Nu ben ik weer in NL met een trui aan, is wel even slikken als ik me bedenk dat in Andalusië de zomer nog lang niet voorbij is en het in de winter nog 20 graden wordt.

Veel succes op jouw mooie Finca en hopelijk tot snel.

Sinceramente,
Adri Geuze


Lieve ellen,

Warme, mooie vrouw die je bent, Wat hebben wij ons vanaf de eerste dag welkom gevoeld, Wat zeg ik, vóór de eerste dag, al aan de telefoon beloofde het een feestje te worden. Zo mooi hoe je ons de ruimte liet om zelf "aan te klooien" met de camper, om daarna mee te kijken en denken en ons op de mooiste plek van de finca te laten (be)landen. Wij hebben ontzettend genoten van alles wat deze plek deze plek maakt: groen, bergen, rust, ruimte, volgels, zon, olijfbomen, aloé vera en zelfs honden en een weg in de verre verte, het mag er allemaal zijn; de rust en serene energie is er niet minder om. Weet je waarom? Omdat jij er bent. Jij maakt deze plek uniek en prachtig tot wat het nu is. Blijf jezelf, het is je gegund nog vele mooie mensen te verwelkomen.

Met liefs, Sandra & NIcole


lieve Ellen,

Wat hebben we genoten op deze prachtige plek! Zomaar van internet geplukt. We zochten een kleine persoonlijke camping, nou dat was het zeker!

Door jou Ellen hebben we intens van de omgeving genoten en van je lieve vrienden. Jij nam ons mee naar het café voor een optreden van een band. Daar leerden we al je lieve vrienden kennen waarmee we een zeer warm en intents kontact kregen, echt bijzonder! En we hebben zelf ook nog muziek gemaakt in een bodega in het dorp, heerlijk gegeten en Andalusië opgesnoven. De kleine plekjes, de peñas, de Spanjaarden, we waren diep onder de indruk.

Het was een heel eind rijden vanuit Brabant maar we komen nog eens terug!!

Lieve groet, Marieke en Jörgen.


Voor Ellen,

Daar gingen we, 2400 km.rijden, helemaal naar Zuid-Spanje. Spannend ook, het was de moeite waard!

We hebben genoten van de fijne plek, de caravan, de privacy, de hulp die we van je kregen als het nodig was, je bescheiden aangwezigheid op de achtergrond, het zwembad, de prachtige strandjes, de rivierwandeling in Nerja, de omgeving, het uitzicht, de ontspanning en ga zo maar door.

Dank je wel. Ik zeg het voort. wie weet tot ziens!

Lieve groet van Simone (moeder van Stijn, Tijmen en Sarah)

20180319_144021.jpg

Beste Ellen,

Tussen de gekte van Marbella en de drukte van Málaga hebben we genoten van de rust op jouw camping. Je hebt er echt een paradijsje van gemaakt met al die prachtige planten en bomen die goed tegen de droogte en de zon bestand zijn. Ik heb nog nooit zoveel cactussen, vetplanten en Yuka's bij elkaar gezien, maar het leukst vonden we jouw persoonlijke aandachte en alle tips over de omgeving. En natuurlijk het etentje op jouw terras, precies waar we die drukke dag aan toe waren. We zullen zeker bekenden tippen over deze plek, maar niet te veel, want dan wordt het te druk.

Hopelijk tot ziens en veel geluk.

Marc en Michéle


Liebe Ellen,

Wir haben deine Finca Lagarto als Tipp von Camping-freunden erhalten. "Gott sei Dank".

Wir waren erst 1 Woche in deinem Caravan und haben die Zeit schon sehr genossen. Du bist so hilfsbereit gewesen als wir angekommen sind und dann durften wir noch unseren "Truderich" hier stehen lassen um einen kurzen Trip nach Mario zu unternehmen. Deine Finca ist ein Traum und wir haben uns jederzeit "zu Hause"gefühlt.

Fühl dich fest umarmt und gedrückt!

Danke sagen Burkhartd und Gudrun.


Allerliefste Ellen,

Een heerlijke week in jouw unieke glampingtent doorgebracht. Alle rust, alle stilte, alle vrijheid, alles wat voor mij nodig was om in "mijn eigen cocon" te ontspannen en te voelen waar ik mijn volgende stap ga zetten. Dankbaar ben ik dat onze paden elkaar hier hebben gekruist. Alle liefde, geluk en gezondheid voor nu en in de toekomst lieve Ellen.

Marie-Charlotte van Lier.


In het dal een wit dorpje, fier kasteel erboven.

Vriendelijke mensen, gemoedelijke sfeer.

Wij zweten en zwoegen ons naar boven. Een bocht, een kuil, een tegenligger, samengeknepen billen.

Geur van wilde tijm, rozemarijn. Olijfbomen, Avodadobomen, bloeiende geurende amandelbomen.

De poort zwaait open, we zijn er. We zijn gearriveerd, op een plek waar alles klopt!

Dank je wel Ellen.


Mei 2018

Wij kwamen eind april aan op een prachtige plek. Langs een paadje waar bloemen uitbundig bloeien, liepen we naar een grote tent/jurt die reuzegezellig is ingericht. Alles wat je nodig hebt is aanwezig: een volledig ingerichte buitenkeuken, diverse zitjes en houten verrijdbare ligstoelen met kussens. Door de vele olijfbomen en diverse grote keien heerst er een mediterraans sfeertje, dat tegelijkertijd ook veel privacy bedt!

Wij hehbben genoten!. Dank je wel Ellen

Sibrand & Bea.

ps. en dan vergeet ik not te zeggen dat douche/wc schoon en fris zijn.


We want to recommend this place highly.

Ellen gives you a warm welcome and the trust to respect the surrounding and it's the most beautiful place to relax. You can go to interesting cities and relax on the beach, but really relaxing ....you do here on this beautiful site.

Warm regards

Danny and Maria.


Lieve Ellen en natuurlijk ook Pete!

Wat een geweldige plek heb jij neergezet hier! Wij zijn ontvangen door jou en Pete en het voelde gelijk als; hartelijk warm en heel gastvrij!

Mooie grote plek voor onze tent, heerlijk rustig en bijkomen van alle drukte thuis en werk.

Jouw dinér was zo gezellig met "sijn allen", we hebben genoten van het buiteneten en het samenzijn!

Lieve groet, Alex en Adelinda en een poot van Aslan


Lieve Ellen,

Wat waren we verrast toen jij ons een rondleiding gaf op je Finca. Vooral toen jij ons je Glamping tent liet zien. Of wij misschien nog iemand wisten waar jij je mooie  plekje aan kon verhuren?

Nou, dat wisten wij wel, wij wilden het wel huren! We waren op slag verliefd op dat plekje waar jij je glamping tent had neergezet. We konden er nog 2 extra tentjes bij zetten en daarmee hadden we genoeg slaapplaatsen voor 5 personen. Wat hebben wij bijna 3 weken lang kunnen genieten van dat plekje. De mooie ingerichte tent, de buitendouche, het buiten eten koken en het mooie uitzicht.

We willen je ontzettend bedanken voor je gastvrijheid en het vertrouwen dat je ons gaf om bij jou op je finca te mogen glamperen.

Liefs,

Dirk, Lenneke,

Dani, Iris en Dirk Boere.


Elias 8 jaar en Noah 10 jaar

Elias 8 jaar en Noah 10 jaar

Mare 12 jaar, tekening van Noor 10 jaar

Mare 12 jaar, tekening van Noor 10 jaar


Lieve Ellen, aug.2019

Superlatieven komen tekort!

Wat een prachtig paradijsje is het hier, away from it all. Een mega inspirerende plek om tot rust te komen.

Onze meisjes hebben genoten van eindeloos schommelen in de hangmatten, amandelnootjes openkraken, de creatieve boetseermiddag in de schaduw van de bomen, slapen in de tent naast de uniek mooie Loving Nature tent: een Oase!

Heel veel dank voor jouw en Peters gastvrijheid!

Graag komen we weer terug. Veel geluk!

Niels, Juul, Lauren en Alexa

Wat Mama nog was vergeten was dat de sterren super mooi waren, het plonsbad heel fijn, en de tent leek s'avonds wel een sprookje met al die lichtjes.

Lauren


Lieve Ellen (en Peter),

De negen dagen die wij hier doorbrachten hebben wij genoten van de zon, het lekkere plonsbad en de prachtige vergezichten. Mooi, maar met name hebben we genoten van jou/jullie gastvrijheid en onvermoeibare behulpzaamheid. Wij kwamen hier tot rust en voelden ons thuis. We hebben ongedwongen gelezen in de hangmatten, aten onder de amandelboom en hebben zelfs geholpen met het oogsten van deze vruchten.

Ellen, het is te zien dat jij deze plek met veel liefde en aandacht hebt ingericht, je hebt hier oog voor! Bedankt voor de fijne tijd die we hier hebben mochten doorbrengen! De camping was erg schoon, goed onderhouden en het heeft ons aan niets ontbroken 😀

Heel veel liefs, Koen en Wies

processed_20190825_183027.jpg

Lieve Ellen,

Wat een geweldig mooie plek! We hebben ontzettend genoten en heerlijk geslapen! Wat een rust in deze oase op de berg!

Hopelijk komen we over niet teveel tijd weer terug.

Groetjes Wilco & Sandra


Beste Ellen,

Een beetje laat waren wij op zoek naar een plek om (tijdens het hoogseizoen) vakantie te kunnen vieren. Via een paar omwegen en onze beste vriend Google kwamen wij jouw camping en de Loving Nature tent tegen. Alles waar we naar op zoek waren! Rust, een buiten, privé terras, loopafstand van een dorpje…

Wat waren we blij verrast dat je nog plek had! We genieten volop van deze plek. De tent is heerlijk koel s'nachts, de terrassen zijn prachtig en het zwembadje is heerlijk. Het ‘niets’ doen gaat ons hier heel goed af!

Heel erg bedankt, we genieten😀

Groetjes Trudy en Maarten